چهاردهمین دوره ی مسابقات رباتیک روبونیت

مسابقات رباتیک روبونیت که از سال 1374 به صورت درون استانی فعالیت خود را آغاز کرده.  از سال ۱۳۸۱ تا سال ۱۳۹۵ بصورت کشوری برگزار میشد. و از  سال 95 (سالی که  دوره‌ی دوازدهم مسابقات برگزار میشد)  به بعد با کسب مجوز از سوی وزارت علوم و فناوری ، مسابقات خود را با همکاری وزارت علوم و فناوری بصورت بین المللی برگزار کرده.

در همین  راستای چهاردهمین دوره مسابقات بین المللی رباتیک، هوش مصنوعی و نمایشگاه اختراعات و ابتکارات روبونیت به همراه رویداد استارتاپی COM Challenge در تاریخ ۸ الی ۱۰/ اردیبهشت / ۱۳۹۸ در مصلی بزرگ شهر بابل برگزار شد.

نکاتی درباره ربونیت…

مسابقات رباتیک ربونیت امسال با 20 لیگ در زمینه های رباتیک، هوش مصنوعی و کسب کارهای نوپا برگزارشد.

مسابقات رباتیک ربونیت از پرسابقه‌ترین و قدیمی‌ترین مسابقات رباتیک کشور محسوب می‌شود.که ابداع کننده  برخی لیگ‌های رایج فعلی در کشور است. برای مثال لیگ ربات‌های آتش نشان،  برای اولین بار در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل برگزار شد. و بعد از آن زمان بود که ربات‌های آتش نشان در سطح کشور پدیدار شدند.

جالبه بدونین خیلی از لیگ هایی که در مسابقات رباتیک ربونیت حضور دارند. از لیگ های بین المللی اتخاذ شدن. ولی لیگ ربات‌های آتش نشان  از همین دانشگاه شروع شده. و حتی قوانین این لیگ رو هم برو بچه های این دانشگاه  تدوین کردن (دمشون گرم واقعا🤩).

 

 

🏆

لیگ های چهاردهمین دوره ی مسابقات رباتیک روبونیت

 

ربات مسیریاب رالی

در این لیگ، ربات ها باید مسیری را که با یک نوار مشکی روی زمینه‌ی سفید یا یک نوار سفید در زمینه‌ی مشکی مشخص شده، میپیمودند. این مسیر  دارای پیچ‌های ناگهانی با حداکثر زاویه‌ی تعیین شده، انحنا با حداقل شعاع مشخص، خط چین، تغییر رنگ ضمینه (از سفید به مشکی یا مشکی به سفید به صورت توامان در مسیر ) و نیز المانهای مختلف دیگر بود. زمان طی کردن مسیر معیار اصلی امتیازدهی در این لیگ به حساب میومد.

و در نهایت شوماخر🏎 این دوره از مسابقات کسی نبود جز آیدین رضاپور (عضو تیمLotus )که موفق به دریافت عنوان قهرمانی 🥇لیگ ربات‌های مسیریاب در شاخه سرعتی رالی شد.  وی درباره سطح مسابقات این چنین اظهار نظر کرد: مسابقات رباتیک ربونیت معتبرترین آوردگاه رباتیک در کشور است .

و هر سال سطح اجرای آن بالاتر می‌رود. امسال هم از لحاظ چالش‌های مسیر مسابقه و قدرت تیم‌های شرکت کننده، شاهد رشد بسیار خوبی بودیم. دانش‌آموزان و دانشجویان دائماً در حال به روز رسانی الگوریتم‌ها و ساختار فیزیکی ربات‌های خود هستند . و این امر موجب فشرده‌تر شدن رقابت بین شرکت‌کنندگان شده است.

 

جنگجوی دانش آموزی

در این لیگ دو دسته کلی حضور داشتند ، ربات های دانش آموزی و  ربات ها سبک وزن که در اوزان مختلفی چون  ۱۷ کیلوگرم، ۳۵ کیلوگرم، ۶۰ کیلوگرم به رقابت پرداختند.

دراین بخش اضافه وزن رباتها در هر مسابقه موجب کسر امتیاز از آنها میشد.

نکته دیگری که سازندگان باید رعایت میکردن، این بود که ربات ها حتما باید بی سیم میبودند.

درنهایت دراین جنگ های خونین 🤺تیم های Stinger (در وزن 60 کیلوگرم) ، +Gorazz (در وزن 35 کیلوگرم) ، Divafighter (در وزن 17 کیلوگرم)  و Robo anzali (دانش آموزی) موفق شدندن زنده بمانند . و  مقام  قهرمانی را نیز کسب کردند.

 

پرنده دقتی و سرعتی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی با دو تیم IRC FPV در لیگ ربات های پرنده و تیم IRC FIGHTER در لیگ ربات های جنگجو در این مسابقات حضور داشتند.

پس از رقابت های تنگاتنگ با حریف های قدرتمند ، تیم IRC FPV در لیگ ربات های پرنده، موفق به کسب مقام اول مسابقات بین المللی رباتیک نوشیروانی بابل (ربونیت 2019 ) گردید.

 

حل ماز

این لیگ در یک هزارتوی مرموز که هیچکدوم از شرکت کننده ها ندیده بودند برگزار شد. و این نا آشنایی با مسیر و پیچ خم هاش خیلی از تیم هارو سردرگم کرد مخصوصا اینکه امکان برنامه ریزی مجدد ربات هم وجود نداشت. ودر آخر برنده تیمARita Maze A بود که درگیر مسیر های فرعی نشد و بسلامت به مقصد رسید.

 

مین یاب دستی

 

در مسابقات رباتیک روبونیت هم مانند همه ی مسابقات رباتیک،  ربات های مین یاب  می بایست دارای سنسورهای فلزیاب می بودند .در این مسابقات  مین های کار گذاری شده اغلب از جنس سکه و یا فلز بودند.

سنسورهای نوری و صوتی از دیگر ویژگی های مهم برای رباتهای  مین یاب های هستن. که  در مسابقات شاهد استفاده از آنها بودیم.شرط برده شدن در این لیگ این بود. که  ربات ها می بایست در حرکت شناسی بسیار دقیق میبودند . و برنامه ریزی و الگوریتم های بکار برده در این ربات ها باید طوری بود. که ربات ما  به دیوار ها و موانع برخورد نکند.

موارد بالا و کلی نکته ریز و درشت دیگه ، چیزهایی بودند.که رعایت کردن هرچه بیشترشون تیم برنده رو از بقیه تیم ها جدا می کرد. که  آخرهم  تیم Robofan با رعایت این نکات برنده این لیگ شد.

 

ربات های مسیریاب دانش آموزی و دانشجویی

دراین لیگ تیم های ARita line A دربخش دانشجویی و تیم Kaleh دربخش دانش آموزی،موفق به دریافت عنوان نخست شدند.

 

نمایشگاه اختراعات و ابتکارات

دراین لیگ ما شاهد بخش های متعددی چون نمایشگاه اختراعات وابتکارات،کارگروه برق و الکترونیک،کارگروه مکانیک،کارگروه نرم افزار و کارگروه آزاد بودیم.

 

 و سایر لیگ ها

  • آتش نشان
  • زیردریایی
  • فوتبالیست دانش آموزی
  • هوش مصنوعی
  • عملیات ممکن
  • ترافیک
  • لوله نورد

دبیر لیگ های روبونیت

چهاردهمین دوره ی مسابقات رباتیک روبونیت

چهاردهمین دوره ی مسابقات رباتیک روبونیت

استارتاپی

رویداد بین‌المللی استارتاپی COM Challenge در کنار سایر بخش های چهاردهمین دوره ی مسابقات رباتیک روبونیت و در  در قالب چهار حوزه … .

  • صنعت و تکنولوژی
  • گردشگری
  • محیط زیست
  • و آزاد

به همت شرکت ویرا صنعت فرا رشد نوشیروانی با نام تجاری کام و همکاری دانشگاه صنعتی نوشیروانی برگزار شد.

 

چهاردهمین دوره ی مسابقات رباتیک روبونیت

چهاردهمین دوره ی مسابقات رباتیک روبونیت

کلام اخر…

در این دوره از مسابقات رباتیک ، بیش از ۳۰۰ تیم دانش‌آموزی و دانشجویی با حضور ۷۵۰ شرکت کننده شرکت کردند. از سراسر ایران و کشورهای آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، برزیل و افغانستان در لیگ‌های مختلفی از جمله ربات‌های جنگجو، مسیریاب، پرنده، امدادی و آتش نشان و… حضور داشتند. در پایان این رویداد نیز تیم‌های برگزیده معرفی شدند.

 

امیدوارم که از این خبر لذت برده باشید . و مارو هم دنبال کنید .

 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
_______ _______
مقالات مرتبط

مقالات مرتبط

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل و شماره موبایل خود را در کادر زیر وارد کنید:

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .
تعداد علاقه مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده اند: 37,575 نفر

دو × 2 =

×
×